31 Ekim 2009 Cumartesi

Entelijensiya(hem ajanlık muhabbeti, hem de entelektüel gibi tınlıyor) Üzerine


Bu gerçeği birbirimizden daha ne kadar saklayacaktık?

Hangimiz Stephen Hawking'in artık Orhan Pamuk olduğunu bilmiyoruz ki?
Böylece Stephen da yıllardır özlemini çektiği Nobele, edebiyat alanında da olsa, bir şekilde kavuşmuş oldu.
Hem de hastayım ayağına yatıp dünya kamuoyundan gizlenip, Nişantaşı'nda ev sahibi oldu.
Zaten en iyi yatırım gayrimenkul!

Bunları uydurmadığımı Orhan the Stephen Pamuk'un Kara Kitap ve Beyaz Kale yapıtlarındaki izleri takip ederek anlayabilirsiniz. Celal Salik/Galip ve (buraya dikkat!!!) Venedikli Köle/Osmanlılı Efendi'yi nasıl anlayamadınız?

Venedik burada Büyük Britanya'yı simgeliyor doğal olarak, Osmanlı da Türkiye'yi. Ayrıca Paşa'nın bu hayattan uzaklaşıp, başka bir hayata yelken açması sizi hiç mi şüphelendirmemişti?
Ya Galip'in artık, Celal'in yazılarını yazıyor olması, hiç mi Stephen'ın aslında hasta olmadığını, hasta ayağına yatıp Türkiye'ye kaçıp Orhan Pamuk yerine yazdığına dair kuşkular uyandırmadı içinizde?

Ben, bir bilim ve sanat aşığı olarak şu an Orhan Pamuk ve Stephen Hawking denilen karakterlerin aynı kişi olduğuna inanıyorum. Başka türlü bu kadar benzerliğin açıklanması mümkün değil. (Özellikle Orhan'ın videolarında gülerken yaptığı mimiklere dikkat edin, resmen My Left Foot'ta Daniel Day Lewis!!!)
Aranızda bazılarınız, aynı zamanda nasıl İngiltere'de yaşıyor ve Türkiye'de de Amerika'da da oluyor diye soruyorsanız içinizden, lütfen gidip yine bu bahsettiğimiz artık kaç kişi olduğu belli olmayan bireyin "A Brief History of Time" isimli kitabını okuyunuz.

Kamuoyu yanıltılmasın!
Zola'ların Flaubert'lerin torunu bir Fransız aydını olarak, Türk ve İngiliz yetkililerden açıklama bekliyorum. Çünkü onlara bir çift sözüm olacak! "Beni bilimle anla iki gözüm, felsefeyle anla, ve tarihle yargıla!

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bunu neden fark edemedik şimdiye kadar???

monteyn dedi ki...

Üzülmeyin Erkan Bey!

BİR MİLLET UYANIYOR!

Adsız dedi ki...

Lütfen bizi aydınlatmaya devam edin...

Yorum Gönder

 
Copyright © 2010 MONTEYN