20 Ekim 2009 Salı

Oray the most Powerfulestest Kale of the Elitizm of the İngilizce de biliyorum of the orrayt!


Şimdi bu yazdığım, kısa olacağı için tweet eyleyen biri gibi hissedeceğim. Sonra "@osmantanerkır Haklısın abi, herkes kendince yaşar." gibi bir şey yazmayacak olsam da, yine de kötü hissetim kendimi. Çünkü geçen gün özellikle Oray Eğin'inkini takip ettiğim için biliyorum, "hakkı devrim'de gaylik konusunda bir algıda seçicilik var, bu konuya takıntılı. bütün örnekler ibnelik üzerine... dolapta sanki..." gibisinden bir kere "coming out of the closet"in şuursuzca çevrisini içeren salakça cümleler görüyorum. Zannımca Ercik, Oray Eğin'in imkanlarına sahip olsaydı, aynı noktaya varabilirlerdi, geçen gün Disko Kralı'nda "Okan bu Porno!" dediği zaman bunu fark ettim, daha önce içindeki Ercik'i hiç bu kadar ortaya çıkarmış mıydı bilmiyorum.
Size Oray'dan bir aforizma sunuyorum: "Arda Turan'ın ceketi güzel ama LV tokalı ayabbılar bir kabus... Çocuğu Bayrampaşa'dan çıkarırsın ama Bayrampaşa'yı çocuktan çıkaramazsın." Üstüne çok düşünülmesi gereken, çok taşaklı bir laf. Ortaokuldayken bulsaydım, hiç düşünmeden kompozisyon yarışmasına katılır derece alırdım, öyle bir laf. Bir de formüllü ya, kelimeleri değiştir yerine başka bir şey koy, hemen çok ağır ve içi dolu bir lafmış gibi de duruyor. Sonsuz kombinasyon var, hemen örnekleyelim: "Oray'ın kafası güzel ama yazıları bir kabus. Gazetenden Oray'ı çıkartabilirsini, ama Oray'ı Gazetelerden çıkaramazsın." tam anlamına karşılık gelmedi, ama orada sosyal mesaj vermeye kalkıştığım için kalıbı biraz bozmak zorunda kaldım.

Neyse aslında benim kısaca söylemek istediğim şuydu; geçenlerde Trt'nin belgesel kanalı açıldı, bunun tanıtım toplantısı İzmir'de yapıldı. İzmir'in ve İzmir'linin durumu beni ilgilendirmez, ama çok hafiften devlet bu elemanlara laf geçiriyormuş gibi hissetmiştim. "Al koduum çocuğu, çok kültürlüsün anladık." hesabına, hatta dayanamayıp "Bu da devletin Kültür açılımı" demek istiyorum, biliyorum şu andan itibaren Star Gazetesinin Spor sayfalarının başlıklarını atma görevi verilse yapmak zorundayım, ya da mecburen bir aile babası sıfatına bürünmek zorundayım bu şakadan sonra.

P.S: Trakya'da Kola bayiliği yapan bir abi vardı, aynı Oray'a benziyordu. Hatta, "İkisi de aslında ne kadar çabuk tükenen ürünler sunuyorlar." derim, ama zaten yazının genelinde bu tip şeyler yoğun olduğu için vazgeçiyorum.
P.S2: Olaya gelin!!! Az önce Blogger profiline baktım. Adam resmen kendi Blog'unu takip ediyor ya hu!!! Allah aşkına birileri aşağıya bu konu hakkında yorum yazsın, çünkü şu an gülmekten yazamıyorum ben, o yorumu da bu yazıya dahil ederiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2010 MONTEYN