25 Eylül 2009 Cuma

Fiat Lux'ün, her zaman orta seviye bir aile arabası ismi hissi uyandırması üzerine değil

Japanese Toilet Training (part 1)




Japonluk çok garip bir müessese.

Bir şeyler yazacaktım bu akşam, şu video bütün enerjimi emdi.3 gün banyo yapmamış insan erkeğinin ergenlerinin arasında kalmış kadar demotive etti. Sanırım 200.000 civarında blog'a bu video gömülmüştür, ama ben ilk defa gördüm.

Kaplaninsanların,(aklıma Southpark'taki "Pigbearman" muhabbeti geldi.Shimajiro'nun yaptığı da ayrıca Mr.Hankey, the Christmas Poo gibi), ışınlanabilme yeteneği varmış onu öğrendim. Tuvalet kaplançocuğu çağırınca, aniden tuvalete gidiyor. Yalnız Shimajiro'daki azmi gördükten sonra, hayatta azim konusunda bir kaplançocuğu örnek edinmeye karar verdim.

Videonun sonundaki antipatik çocuğun tutunduğu ve güç aldığı sarı trabzan çok yararlı gibi duruyor yalnız.
Ve her anime, manga ayarındaki şeyde olduğu gibi, bu video da zafer işaretiyle bitiyor.

Shimajiro'ya da Phil Collins'ten "In the Air Tonight"ı yolluyorum:

And i can feel it coming in the air tonight, oh lord
I've been waiting for this moment for all my life, oh lord
I can feel it in the air tonight, oh lord, oh lord
And I've been waiting for this moment all my life, oh lord, oh lord

P.S:Gıgı nedir?
Böyle, bebek lisanı gibi ama, aynı zamanda kendi içinde...
Hiçbir bok taşımıyor kardeşim!
Gıgı diyince aklıma Ummagumma'nın kapağındaki plağın sol alt köşesindeki "Gigi"si geliyor o kadar.

Bu arada o kapakta Roger Waters beden derslerindeki çakı duruşunu yapıp bacaklarını da açmış. Bir başkasında da garibim Richard Wright, mahalle baskısından ötürü tam 94 alabileceği bir çakı duruşu yapmış.

Soruyorum sana sevgili okur: "Ummagumma", bir dondurma markasının, orta ve orta-alt seviyeye hitap eden çeşidi gibi değil mi?

Üstü fındık kaplı.
Hadi double album olduğu için, çift çikolatalı diyelim ona.

Ama canlı kaydı pek iyi değil, belki Careful with that Axe Eugene iyi. Stüdyo kayıtları, Nestlé Damak'ın, Ülker Napoliten'in ağırbaşlı ve karizmatik duruşu altındaki ezilişi hissini veriyor.

Şimdi, "Several Species of Small Furry Animals Gathered Together in a Cave and Grooving with a Pict" gibi deneysel bir isim koymuş olabilirsin. Ama bu tip boş deneyselliklerle kamuoyunu yanıltmaya hakkın yok. Ha senden 15 yıl sonra "Stop Me If You Think You've Heard This One Before" gibi şarkı sözleri koyulacaktır. Ama o deneysel değil, adamın kendi yüzsüzlüğünden ve özgüveninden kaynaklanıyor.

Neyse, herkese bu yazıyı okumasından sonra, Richard Gere yaşlanması nasip olması ve Bruce Willis yamuk gülümsemesi kabiliyetine kavuşması dileğiyle.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2010 MONTEYN