29 Nisan 2010 Perşembe

Şövalyelik Üzerine


Yahu, böyle gerizekalı bir kurum olamaz. Geçmiş zamandan bahsetmiyorum, yoksa buraya Kluni tarikatını da yazarım, ama yararsız bilgilerle kafa ütülemenin anlamı yok.

Şövalyelik müessesinin boku çıktı arkadaş, Paul McCartney mesela, adam resmen Britanya'nın Kumandanlarından biri, keza David Gilmour da öyle, adını anmak istemesem de Bono the Tezgahgözlüğü. Ulan topçu Ryan Giggs bile şövalye, bu adamları nasıl cepheye süreceksin? Mesela Giggs subay'mış David Gilmour Kumandan, çünkü rütbeleri de var ayrı ayrı. Ulan ne geldiyse başınıza bu şövalyeler yüzünden geldi, hala peynir ekmek gibi şövalyelik dağıtıyorsunuz sayın gerizekalı Kraliçe ve arkasındaki yavşakları. (Adını tam hatırlamıyorum, ama İngiltere'de tam monarşinin geri dönmesi için kendini yırtan bir grup var, bunlar düzenli olarak dergilerini çıkarıyor. Belli yaşın üstündeki insanların bu tip şeylerle uğraşması yerine, işyerindeki arkadaşlarının yolladığı komik videoları izlemesini tercih ederim.)
Yemin ediyorum Fransa-İngiltere savaşı çıksa çılgın atacak ortam. Gérard Depardieu de Fransız şövalyesi, aha Leonard Cohen de Quebec şövalyesi çıktı. Üzgünüm dostlar ama bu şakayı artık yapmak durumundayım şu gördüğünüz isimlerden sonra: "Dördüncü Dünya Savaşı'nı bilmiyorum ama Üçüncüsü Fırça ve Gitarlarla olacak." Bir üst seviye rezillik kombosu yapıp kalem vs. kılıç muhabbeti de yapardım, ama bu kadarı yeterli. Zaten moralim bozuk. Bölüyorum bu arada ama Roger Moore'u 99'da Kumandan, 4 yıl sonra da Şövalye Kumandan yapıyorlar. Arada, bu işleri yapanlar James Bond serisini bir kere daha gözden geçirip karar vermiş olabilirler. Onlara kötü haberim var, Roger Moore en tırt James Bond'lardan biriydi :((( Fedon gibi yanık suratlı adamdan James Bond olmasın arkadaş.

Sean Connery de tabii ki James Bond olmadan önce vücut geliştirme şampiyonu, bu işi bıraktıktan sonra kasları biraz eritip James Bond oluyor. Onun yanık gibi görünmesinin sebebi o. Zaten James Bond dendiği zaman, bir Ursula gelir aklıma, bir de Seancığım Connery. Dikkatinizi çekerim öncelikle Ursula geldi aklıma. Yukarıda bir adet fotoğrafını ve, kendisine yazdığım 95 Model Ateş Kırmızısı LPG'li Şahin S'in arka cam yazısını bulabilirsiniz. Ayrıca, bu da yine çok önceden okuduğum bir şeydi, çünkü ablanın adını hatırlayamıyorum şu an ama Roger Moore'un Bond olduğu filmlerden bir tanesinde transeksüel Bond kızı var sürekli şehir efsanesi halinde filmde başroldeki bond kızı olduğundan bahsediliyor falan filan. O abla değil de, gerçekte öyle bir ablamız var, şimdi buldum. Tabii ki, ondan sonra ayrımcılık yapılıyor, kariyerini baltalıyorlar falan filan.

Diğer konuya dönersek, Wikipedia'da Gérard Depardieu'nün fotoğrafını gördükten sonra, Fransızlığımdan utandım yemin ederim. Koli koli Sensodyne Beyazlatıcı etkili diş macunu yollayacağım Jero'ya. Hurriyet.com'dan gördüğüm kadarıyla metamfetamin kullananların dişleri bu hale geliyor; resmen 10 yıl kullanılmayan dede/nine yazlığında bulunan hela taşlarına dönmüş lan dişler Portos!



Portos demişken buraya Leonardo DiCaprio'nun en beybifeys aka burakkut aka bebeto olduğu dönemlerden bir adet filminin afişini koymayı bir borç bilirim. Türkiye Ekranlarında ilk kez Cine5'te yayınlamıştı bu film. Sonra Leonardo DiCaprio'ya Leo diyen kızlar türedi, ama onlar ortadan kayboldular bir iki yıl içerisinde, ne oldu onlara bilmiyorum. Onlardan bir sonraki kuşak da Heath Ledger'a bağlar gibi oldu, ölünce iyice boku çıktı olayın komple herkes hastası oldu adamın. Ama Heath Ledger'ın adının doğru telaffuz edilememesinden ötürü sıralara "Hea" falan yazılamadı. Heth Leger, Hith ledgır gibi isimlerle anıldı kendisi.



P.S: Jeremy Irons'ı görmediğim sürece ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu hep unutuyorum. Aslında çok iyi oyuncu lan, sessiz kalıyor işte. Bayram ziyaretlerindeki anlatıcak bir şeyleri olmasına rağmen sessiz kalan gibi.(son cümlede bir şeye gönderme var. Bulana bir paket cips ve iki litrelik kola. Sonra bir ışıkevine gidip bunları abilerle beraber yiyeceğiz. Cips olmazsa çekirdek de olur."Çekirdek abiliğin şanındandır."Hadis/Tirmizi)

P.S2: Buradan Britanya'nın kumandanlarının listesine ulaşabilirsiniz. Rod Stewart var listede, o saç modeliyle nasıl şövalye oluyor anlamıyorum ki!

P.S3: Yan tarafa anket koydum, favori Bond'unuzu işaretleyebilirsiniz. Çekinmeyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2010 MONTEYN