24 Mayıs 2011 Salı

Yedi Cüceler, Pamuk Prenses ve 3 Küçük Domuzcuk Üzerine

Sevgili dostlarım, gelin! Bugün size Serdar Ortaç'ın şarkılarında nasıl da maraton koşmuş astımlı bir mamut gibi nefes alıp, kötü olan kayıdı iyice rezil ettiğini anlatmayacağım. Nasıl ki, duygusalsal filmlerde babaanneden anneye, oradan genç oğlanın da kendi eşine verdiği nişan+nikâh(ssk+yol+yemek) yüzükler varsa, benim de yıllardır dinlemiş olduğum bir masalı sizlere aktaracağım! Yedi Cüceler, Pamuk Prenses ve 3 Küçük Domuzcuk!

Bilen bilir efendim, Pamuk masalın sonunda Prens Bey'le evleniyor, fakat 7 cücenin başına ne geldiğini hiç merak etmediniz mi? "Ve sonsuza kadar mutlu yaşadılar"a nasıl inanılabilir? Anlatıyorum. Pamuk, kocasından izin alıp, arada sırada 7 cüceye sefer tasıyla yemek götürmeye devam eder. Ancak, lise arkadaşları gibi bir süre sonra ilişkileri yoldan çıkmaya ara sıra görüşmeye, sefer taslarının gidip gelmesi seyrekleşmeye başlar. Bilen bilir, Pamuk iyi biri olsa da, bu Kötü Kraliçe'nin hafiften Alman Disiplini'nden geçmiş biraz Kınalı Yapıncak gibi büyümüştür. Aynı zamanda Kül Kedisi, Pamuk ve Kınalı Yapıncak'ın dedeleri baba bir anne ayrı kardeş çocuğudur. Hepsinin kaderleri sonradan toparlanır bilirsiniz.

Neyse, hikâyeye geri dönelim. Pamuk yaklaşık birbuçuk yıl Cüceler'e uğramaz, birden aklına gelir ve bunların yanına gitme kararı alır. Zaten Prens de Pamuk'dan sıkılmıştır, bütün gün "ay çok güzelim, bilmem ne güzelim" diye anlata anlata Prensin içine gına getirmiştir. Bu arada, Kötü Kraliçe de, nasıl Freaks filmindeki kötü kadın Horoz'a dönüştüyse, o da moog synthesizer'a dönüşmüştür. Efendim Pamuk yollara düşer, 7 cücenin evine gidince bir de ne görsün!!!(rhetorical question) 3 Tane domuzcuk yaşamaya başlamış evlerinde. "Acaba yanlış adrese mi geldim? Yoo 4.meşeden sağa dönünce Hansel ve Gretel'in 200 yıldır hapsedildiği evle D&R'ın arasındaki sokaktan girince çıkıyor işte!" der. Evet doğru gelmiştir! Ancak bu domuzcuklar ne aramaktadır?

---------------0 ---------------- (hep bunu yapmak istemiştim çok özür dilerim)


Pamuk kapıyı tıklar. Domuzlardan bir tanesi uykucu gözlerle(uykucu göz ne demekse?) kapıyı açar. Adeta Memento'da karısını tanımayan adam gibi şöyle bir Pamuk'u süzdükten sonra birden gözleri parlar ve içeri davet eder. Pamuk da domuza karşı boş değildir.(Boş değildir derken yanlış anlaşılmasın, aralarında bir şey yaşanmayacak yani.) bir yerden tanıdık gelen bu yüze bakar. Sonra domuza sorar:"Kardeş burada Yedi Cüceler yaşardı, ne oldu onlara!" evde buz gibi bir hava esmektedir, adeta Selâmi Şahin esprisi yapılmış gibi bir moda hakimdir ortama şu anda. Domuzcuklar'dan bir tanesi lafa başlar:"Pamuk sen gittin gideli her şey çok değişti, Devletin özelleştirme politikasıyla madenlerimiz elimizden alındı. Adeta Apartheid yönetiminde yaşıyormuş gibiydik. Aramızdan dördü Doc(Bilgin), Grumpy(Somurtkan), Sneezy(Hapşırık), ve Dopey(Apçı), "Biz Amerikalı ebeveynlerimizi bulmaya gidiyoruz kardeşler, gelir misiniz?" dediler, Uykucu, Mutlu, ve Çekingen olarak biz gidemedik. Hepimizin isimlerinden de anlayabileceğin gibi kendimizce sebeplerimiz var bu hususta." der

-------- 0 ------------

Bu arada çaylar tazelenmiş, Pamuk da, evde az kalmış malzemelerle yiyecek bir şeyler hazırlamaya başlamıştır. Mutlu söze devam eder:"Bu dördü Amerika'ya gittikten sonra birkaç tane mektup aldık Doc'dan. Sirkte çalışmaya başlamışlar, Amerika'yı gezip ailemizi arıyorlarmış. Tabii buraya kadar her şey güzel. Ancak biz de sonradan öğrendik ki, bunların peşinden de devlet yekilileri geliyormuş. Yani kardeşlerimiz, Amerika'nın(yahudi+mason+laikçi) oyununa kurban gitmek üzeredirler. Devlet, cüceliği tedavi etme amacıyla çeşitli deneyler yapıyormuş ve bunu kardeşlerimize "Gelin çok iyi para var bu işte, hiçbir şey olmayacak" diye yutturmaya çalışmışlar ve yutturmuşlar da. 51'inci Bölge'ye götürecek kadar değerli görmedikleri için, kolpa bir laboratuvarda kemikleri adamantium'la kaplanan Wolverine'e verdikleri değeri vermeyip deneylere başlarlar. Biz tabii bu sırada olaydan kopmuş değiliz. Arada Doc'dan mektup geliyor, bazı değişiklikler olduğuna dair bünyelerinde, aradan 6 ay kadar sessiz bir dönem geçti. Kapıya iki tane takım elbiseli adam geldi, biz tabii olaydan habersiziz, "kimlikleri görebilir miyiz?" dedim, daha o an bayılmışım. Meğerse devlet elemanları 4'lüye yanlış uygulamalarda bulunmuşlar ve bazıları büyürken mesela Somurtkan aynı boyda kalmış. Apçı aralarında en uzun olanı(bu arada bölüyorum Gargantua esanslı olacak ama, çizgi filmde Apçı sanıyorum ki "hafif mal ama sevimli" ya da bazı kızların deyişiyle söyleyebileceğimiz gibi "yakışıklı değil ama sempatik" Disney karakterinin diğer filmlerde bulunması için bir blue-print oluşturuyor.) olmuş. Zaten Hapşuruk silik bir karakter onu siktir et, işte Bilgin de şöyle böyle biraz uzamış. Pamuk biliyorsun, hormonları yiyince vücutta fiziksel ve zihinsel değişiklikler oluyor, nasıl ki mesela Oz'da Bob Rebadow'un beyninde tümör çıkınca hücre arkadaşı Agamemnon Busmalis'i öldürmeye kalkışıyor, bunların da benzer şekilde zihinleri hormondan etkileniyor,ardından bu yüksek güvenlikli olmayan laboratuvardan kaçıp çete kuruyorlar. Sahte kimlik çıkartıyorlar, hep aynı kıyafetleri giymeye başlıyorlar soyisimlerini de Yıldırım'dan Dalton'a çeviriyorlar. Apçı Avarel, Hapşuruk Jack, Bilgin William, Somurtkan da Joe ismini alıyor.

-------------------------***------------------(bu sefer farklı yaptım, daha doymadım)

"Hükümet bunlarla başa çıkamayınca bizleri yakalayıp onlara karşı bir çete kurma planları yaptı. Tabii bize de hormon verecek değiller, pat üstümüze nükleer sıvılar dökmeler bilmem ne. Shredder ve Beyin nasıl Rocksteady ve Be-Bop'ı überdomuz yaptıysa bunlar da bizi überdomuz yaptı. Üstüne de iyi maaş bağladılar, ADAMLAR ÇALIYOR AMA HİZMET DE VERİYOR ARKADAŞ."der Mutlu

Bu sırada şok olmuş Pamuk fark eder ki, çayın altını kapamayı unutmuştur. Şoku siktir edip çayları bardaklara doldurup domuzcuklara getirir. Şok olmaya devam ederken İnatçı devam eder:

"Ya işte böyle, evet bizi kardeşlerimizin peşine takan bu devlet(yaa bu arada beynim sümük gibi oldu The Flamingos diye bir tane doo-wop grubu dinlerken. Onu dinlemesem bu kadar bozulmazdı. Bu masala da devam ederim bir ara. Alın size Pornolardan yapılmış klip

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2010 MONTEYN